آیا با پول فراوان می‌توان انتخابات را خرید و رئیس‌جمهور آمریکا شد؟

انتشار در ایندیپندنت فارسی

آمریکا شاید تنها کشور جهان است که هیچ محدودیت قانونی در زمینه خرج ثروت شخصی برای کارزارهای انتخاباتی وضع نکرده. ده سال پیش بود که دیوان عالی این کشور در یکی جنجالی‌ترین تصمیم‌های تاریخ آمریکا حکم داد که هرگونه ایجاد محدودیت در این زمینه خلاف اصل آزادی بیان است.

رئيس‌جمهور آمریکا امروز میلیاردری به نام دونالد ترامپ است و حالا که دموکرات‌ها در تکاپوی انتخاب نامزدی هستند که بتواند به مصاف او برود، یکی از ثروتمندین مردان جهان پا پیش گذاشته تا بخشی از بیش از ۶۰ میلیارد دلار ثروت شخصی‌اش را خرج این راه کند.

مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک و دوازدهمین مرد ثروتمند جهان، اعلام کرده حتی یک سنت هم از هوادارانش جمع‌آوری کمک مالی نمی‌کند و می‌خواهد با خرج ثروت خودش، کارزار انتخاباتی‌اش را پیش ببرد. واقعیتی که با اعتراض سایر نامزدها روبرو شده، بخصوص سناتور سوسیالیست، برنی سندرز، که کارزار خود را با کمک‌های مالی نسبتا کوچک صدها هزار نفر از هواداران پیش می‌برد.

قوانین سابق حزب دموکرات این‌گونه بود که تنها کسانی می‌توانستند به مناظره‌های تلویزیونی راه پیدا کنند که میزان مشخصی از هوادارانی داشته باشند که کمک مالی کرده‌اند — با این حساب بلومبرگ می‌بایست به طور اتوماتیک از صحنه حذف می‌شد. اما مقرراتی که کمیته سراسری حزب دموکرات اخیرا اعلام کرد امکان دیگری پیش روی بلومبرگ گذاشت:‌ اگر نامزدی بتواند در نظرسنجی‌های تایید شده حمایت حداقل ۱۰ درصد از رای‌دهندگان (طرفداران حزب دموکرات یا مستقل‌های مایل به این حزب)‌ را داشته باشد امکان ورود را خواهد داشت.

بلومبرگ با بیش از ۳۰۰ میلیون دلار هزینه تبلیغات تلویزیونی (بیش از مجموع تمامی رقبای خود)‌ موفق شد اینقدر نام خود را مطرح کند که اکنون امکان حضور در مناظره روز چهارشنبه دموکرات‌ها در لاس وگاس را خواهد داشت. این اولین چالش اینچنینی برای شهردار سابق نیویورک است که تا بحال با رقبایش رودرو نشده. این در حالی است که بر خلاف سایر رقبا اقای بلومبرگ در انتخابات داخلی حزب دموکرات در ایالت نوادا اصلا شرکت نمی‌کند. بلومبرگ بسیار دیرتر از دیگران وارد گود شد (تنها حدود سه ماه پیش در نوامبر ۲۰۱۹) و تصمیم گرفت در چند رقابت اولیه در ایالت‌هایی مثل آیوا، نیوهمپشر، نوادا و کارولینای جنوبی شرکت نکند. رقابت او رسما از روز سه مارس معروف به «ابرسه‌شنبه» که ایالات متعدد و پرجمعیتی همچون ویرجینیا، کالیفرنیا و تگزاس در آن رای می‌دهند آغاز می‌شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *